e-shop

Jau visą savaitę baiginėju renovaciją seno e-shop'o. Vilniečiams tikriausiai teko girdėti apie "Alma" klaipėdiečiams "Pinokis".

2005 metais UAB "Alma " buvo pirmoji ir vienintelė kanceliarinių prekių parduotuvė turėjusi elektroninę parduotuvę. Tai ko gero pats svarbiausiais ir didžiausias pliusas. Beveik ir vienintelis, nes :
1) savininkė pirko ir taip nemokamą produktą. http://www.oscommerce.com/ nemokama internetinė parduotuvė, kuriai buvo padaryta šiek tiek kosmetinių pakeitimų, bei ji buvo bent jau dalinai išversta . Jei prie jūsų prieitų ir bandytų parduoti "15 minučių" - pirktumėte?
2) katalogą tvarkė nepakankamai suinteresuoti asmenys. Talpinamos fotografijos neatitiko standartų tad puslapio vaizdas po truputi tapo vis bjauresnis ir bjauresnis.
3) nebuvo ryšio su sandėliu. Galiausiai prekių sąrašai pasidarė didele dalimi neatitinkantys tikrovės
4) puslapis buvo talpinamas privačiuose serveriuose, kurie kart nuo karto užlūždavo. O finale ir visai "Užsilenkė"

Pliusai:
1) Kad ir kokia parduotuvė, bet ji tarnavo kaip puikus internetinis katalogas.
2) Žmonės joje galėjo užsisakyti ir atėję į parduotuvę atsiimti prekes

Ką aš radau :

1) Neveikiantį e-shopą kurio paskutinė viltis buvo atsarginė kopija padaryta ZIP archyve. Kaip vėliau paaiškėjo - duomenų bazė kopija padaryta be lietuviškų raidžių (lietuvi?k? raid?i? - maždaug taip)
2) Senasis eshopas padarytas senais standartais (php mysql)
3) administravimo panelė išvis ištrinta (net nežinau kam)
4) trūko daugelio prekių paveiksliukų
5) Vardas užsakytas baltnet.lt - eilę metų jie išrašydavo niekuom nesuprantančiai savininkei dvigubai didesnę sumą nei paprastai domenai dabar kainuoja. Neužsakinėkite baltnet'e vardų. Baltnetas nesutiko atiduoti domeno, kol nebus sumokėta skola, o ją jie paskaičiavo neteisingai ir ta neteisybė žinoma buvo jų naudai.

Ką aš padariau:

1) išsiaiškinau su baltnetu ir domeną perkėliau į serveriai.lt (klientams, kurie mažai supranta internetinėse technologijose siūlau būtent šį paslaugų tiekėją dėl paprastumo ir skaidrumo)
2) Iš naujo parsiunčiau oscommerce iš jų puslapio ir įdiegiau naujausią versiją
3) pagal seną stilių atstačiau išvaizdą
4) perkėlaiu senąją duomenų bazę
5) padariau vertimus
6) Rankiniu būdu visus klaustukus atstačiau į lietuviškas raides
7) sutvarkiau trūkstamus paveiksliukus


Viskas truko 5 darbo dienas.

Komentarai