Gargždų dainuojamosios poezijos festivalis

Kiekvienąkart po panašių renginių man kyla abejonės: kas ta dainuojamoji poezija, ar ji apskritai nėra tik mitas.

Abejones dažniausiai sukelia (kaip iš šiuo atveju) atliekamų dainų repertuaras, atlikimo stilius. Žinoma, festivalis vyko Gargžduose, galima suprasti kodėl mergaitės dainuoja "jei pasieksi saule danguje", o kun. E.Arnašiaus dainą "Nemunais į laisvę" atlikusi mergaitė prie dainos parašė (aut. než.), įžanginę kalbą sako skandalingasis P.Gražulis ir t.t.

Blogiausia tai, kad dainuojamosios poezijos festivalyje tos dainuojamosios poezijos nė kvapo. Galima būtų pavadinti autorinės dainos festivaliu, bet 80% kūrinių - koveriai visokie, tai gal atlikėjų festivaliu, bet tada reikėtų dar sukonkretinti, nes kartais ir atlikimu sunku buvo pavadinti .

Taigi kas ta dainuojamoji poezija? Ilgą laiką dpoezija.lt ir šiaip su draugais darėm tokias diskusijas, kol pavargom ir klausimas iki šiol atviras.
Mano akimis - šiam žanrui svarbiausia poezija. Tai tartum raiškusis skaitymas(kaip absurdiškai neskambėtų), tik muzikos akomponimente. Pas rusus yra toks muzikos stilius - muzyka v stihah (muzika eilėse / eilės muzikoje). Tai kai aš galutinai pasiklystu savo ir kitų išvedžiojimuose grįžtu prie šio apibūdinimo.

O Gargždų dainuojamosios poezijos festivalis apskritai kaip FAKTAS sveikintinas dalykas. O jei iš tų vaikų kas išaugs?



Komentarai

Unknown sakė…
na as labai noriu tiketi, kad si tradicija metams begant nemirs. O ateinanciais metais busimas festivalis bent kazkiek primins pirmaji "Skambant gitarai" vakara :) pagarbiai, Kristina.
Jonas Baltokas sakė…
O kas buvo pirmojo vakaro metu?