Kelionė į Talina 1 d.

Ką čia ir pridurti - puiki kelionė. Nors Klaipėda ir išleido mane su rūpesčiais galvoje tačiau viskas ėmė stotis į savo vietas vos pajudėjus.

Kastis Jonas Gintarė Greta ir Magdutė

kelionė prasideda gana vėlai penktadienį 9-ą ryto. Važiuojam pasiimti Gretos. Aš ir Magdutė. Nusprendžiau, kad tuščiais pilvais nederėtų važiuoti tad dar neišvykę iš klaipėdos sustojam čeburėkinėj. Suvalgom po milžinišką čeburėką ir pirmyn į Raseinius susitikt su Kasčiu ir Gintare.

Gintarė kaip tik tuo metu pajuda iš Vilniaus. Susitinkam antrą. Sušokam į kasčio mašiną. Iki pirmo prekybos centro lauktuvių ir pirmyn. Kaip paaiškėjo buvau vienintelis vartojantis alkoholį.
Kažkaip ten gavosi, kad Kastis prasuko pro savo gimtas vietas. Tad dardėdami kaimo keliu turėjom puikų gidą. Pamatėm patį ilgiausią Lietuvos geležinkelio tiltą.

Latvija.
Klaikūs keliai. Visi tai žino ir keiksnoja, bet dėtis nėra kur riedam toliau.
Klausom radijo. Latviško čiauškėjimo. Prasideda pirmieji "Kada sustosim" ir kelionės topas "Ką veikt".

Aplink Rygą didžiulis lankstas ir mes tiesiojoje į Taliną. Pakeliui sustojome prie jūros.

Kita stotelė - Talinas. Tik pervažiavę sieną iškart susiradom estišką radijo stotį paklausyti visiškai negiminingos tokių artimų kaimynų kalbos. Visiška egzotika!
Talino priemiesčiuose mus pasitiko projekto koordinatorė Laima. Tada - į jos namus, kur Laimos mama jau priruošusi valgio (Lietuviška prigimtis :) ) laukė mūsų. Atvykę sužinojom, kad pas Laimą svečiuojasi dar 2 jos draugės iš Lenkijos. Agnieška ir Kašia. Prikolnos mergos. Tada savo kailiu pajutau kaip "puikiai" kalbu angliškai. Brendis, dainos... Estai turi savo firminį likerį "vana talin" Paragavau nedaug... Bet ojojoj

RYTAS....


Komentarai