Moksleivių Dainuojamosios poezijos konkursas

Nors esu prieš visokius konkursus ir panašiai, tačiau užvakar paskambino vyriškis, kuris mane pakvietė sudalyvauti komisijoj. Klaipėdoj, Žemynos gimnazijoj. Kadangi renginys jau kitą dieną - laiko apmąstymams neliko :) sutikau būti... komisijos pirmininku.

Tiesą sakant kadangi esu prieš dainuojamosios poezijos vardo nuvalkiojimą nusprendžiau būti labai griežtas. Lai skelbia autorinės dainos konkursą, akustinės, bardiškos dainos... bet dainuojamoji poezija, mano akimis, pernelyg siauras žanras, kad juo manipuliuoti.

Komisijoj dar labai muzikalus kunigas, muzikos mokytoja ir labai šaunus vaikis, kažkoks pasaulio šokių čempionas.

Atvažiavau pavėlavęs tai nelabai susipažinau ir nepakalbėjom su jais ką vertint ir kaip vertint. Teko visk`ą žymėtis paraštėse ir labai smulkiai.

Pirmas dalykas - garsas klaikus. Viskas gaudė ir šniokštė. Tai salės problema - nes ji didžiulė ir stačiakampė, plikomis sienomis. Tad tekstų beveik nieko nesupratau. Tik jau scenos ragavę moksleiviai pakankamai aiškiai artikuliavo ir girdėjosi.

Kaip ir reikėjo tikėtis, pasipylė daugybė silpnais savos kūrybos tekstais dainų, eksperimentų. Buvau apakęs kokia šeduikytė populiari. Tiesą sakant prisiklausiau visko.

Realiai dėmesį prikaustė Julija (jai būčiau davęs nominaciją visais vertinimo kriterijais) ir Žilvinas dainavęs pagal Aisčio "Gegutėlė". Tai buvo dvi asmenybės.
O komisija, tiesą sakant su mano nuomone nelabai sutiko, bet patys kalti kad pasikvietė pirmininku. :)

Vistiek bjauru rinkti nugalėtojus. Žiauru

Komentarai

prisiminiau, kaip prieš porą metų sėdėjau Vilniuj tokiam konkurse. čia tada su Maksu.

buvo labai apgailėtinų dalykų, ypač solistų grupėj. buvo kokios keturios ar penkios mergaitės, visos sau akomponavo klepu, dainavo apie nelaimingą meilę, tekstai buvo daugmaž „kur tuuuuu, aš tave taip myliuuu“. verkėm su Maksu. iš pradžių atrodė juokinga, bet vėliau supratom, kad visai ne. ten buvo aukštas nesupratimo lygis. tikrai nesuvokėm, ko tos mergaitės ten ėjo, ir mąstėm, kokią gi vietą kuri gaus.
pirmos nedavė niekam. dėl antros nepamenu. berods ir jos nebuvo. tik trečia.