Gogenas

Kodėl Gogenas? kuriu vienai kompanijai puslapį. Ši kompanija parduoda sultis iš Taičio. Polinezijos. Kadangi Gogenas gyveno ir tapė tuose kraštuose ši kompanija pasirinko jo paveikslų spalvas. Pastelines.
Taigi turiu namų darbą - studijuoju Gogeno darbus :) Panašus braižas kaip mano mėgstamo VanGogo tik nėra beprotystės. Lengva erotika ir ramybė.

Gėris

http://www.abcgallery.com/G/gauguin/gauguin.html

Komentarai

ačiū, Jonai, kad priminei man Gogeną. Prisiminus jį prisiminiau ir begalę kitų savo meilių. Smagus vakaras laukia, - arbata ir paveikslai. m. be cukraus.
M.K. sakė…
Sveikas ir gyvas, o Jonai,
šakės, kaip tau pavydžiu, jog va taip nuoširdžiai atsidėjai šio nuostabaus impresionisto kūrybai! Dar kai buvau devynerių pirmą kartą pamačiau jo paveikslą, kuris mane pakerėjo ir sužlugdė vienu metu. ,,Autoportretas su geltonu Kristum". Esu įsitikinus, kad vos pradėjęs studijuoti Gogeno tapybą, susidūrei su šiuo paveikslu:) Pamenu, tas Kristus, nors ir antraplanis, man taip įstrigo mintyse, kad dar kokias tris naktis jį sapnavau, kol galų gale neiškentusi paėmiau teptuką ir pati jį nutapiau (šiaip ten panašumas buvo labai abejotinas, bet visgi:).

O dėl beprotystės... Na, tikriausiai toje legendų apipintoje poroje užteko ir vieno bepročio (beje, apie jį perskaičiau prieš metus knygą. Jei Vincentas gyventų dabar ir kur mano kaiminystėje, dedu savo rudą galvą, kad būtume su juo geriausi draugai:) Labai jau nemažai biografinių detalių sutampa).
Nors kita vertus, jei pasikliautume į menus belendančiais psichiatrais, geltonų ir auksinių tonų dominavimas paveiksluose šnabžda apie autoriaus šizofreniją ir panašias psichines ligas. O Gogeno darbuose kaip pats matai, auksiniai atspalviai išties dominuoja veik kiekviename darbe:) O ir kai kuriuos biografinės Gogeno gyvenimo detalės verčia suabejoti jo sveiku protu, ypač tai, kas dėjosi paskutiniaisiais jo gyvenimo metais...


Viskas. baigiau savo litaniją. Žinosi, Jonai, kaip rašyt diarą apie tapytojus:D

Gerų dienų, Jonai!

Mykolė