Kelionė į Talina 2 d. ekskursija

Taigi Rytas!

Ryte Laima pažadina juokaudama. Man ne iki juokų. Nors... kitą vertus visada iki juokų. Keliuosi. Kur dėsies.
Valgom pusryčius. Aptariam dienos planus. Kava. Laimos mamos ruoštas valgis. Po truputi atsigaunu. Kasčio pigdžiugiška šypsena ir intensyviai iš manęs garuojantis alkoholis.

Susikraunam instrumentus ir traukiam į Talino centrą.

Jau antri metai važiuoju ir atrodo išgirstu naujus dalykus. Laima puiki gidė. Miestas pilnas turistų. Daug rusų. Daug besituokiančių porų, daug besituokiančių rusų. Nebuvau užėjęs bet laima sakė kad suvenyrinėse parduotuvėse dirba daugiausia rusakalbiai.

Lipam į be galo aukštą bažnyčią. Gal 60 m. stačiais laiptukais. tačiau viršuje atsiveriantis vaizdas vertas to.



Iš viršaus atsiveria nuostabi Talino panorama.

Nulipus ir besiruošiant išeiti prišoko kažkoks lietuvis - "ar ten verta lipti?". Jau tie lietuviai.


Įdomus faktas. Kastis prieš 23 m. tarnavo netoli Talino. Tuo pačiu nusprendė susirasti draugą estą. Ačiū tau google - jo draugas dirbo lėlių teatre muzikantu.


Aplankom lėlių teatrą - sužinom draugo telefoną ir Vualia! - kastis jau kalbasi su savo bičiuliu. Pasirodo anas žvejyboj, kitam mieste. tad mes tiesiog pratęsiam kelionę po senamiestį.

Čia vaizdelis iš lėlių teatro foje:



Laima pasakoja ant kokių laiptelių ir tvorų smagiausia gerti vyną. Ir būkim atviri tikriausiai tai daryti iš butelio :)
Einant siauromis gatvelėmis laima sustoja ir sako: "Tiek laiko gyvenau taline ir visai neseniai sužinojau, kad čia" - parodo į pastatą - "yra bažnyčia". Iš tiesų - bažnyčia tarsi senoviniam gyvenamąjam name. Vieninteliai išduodantys ją dalykai - akmeninė lenta ir varpinė, kurios normaliai ir nepastebėtum.




Blyninė. Pietaujam. Laima jau antri metai atsiveda pietauti į tą pačią vietą. Didžiuliai visokiais keistais dalykais įvynioti blynai. Neturinti laiko padavėja.


Įki koncerto turim laiko, tačiau turim skubėti - pakeliui vėpsom dėpsom. Štai kaip "Kastyčio" estiškai:

Komentarai